pondělí 27. května 2013

Croozer 1+

S příchodem jara jsme zahájili druhou cyklistickou sezónu. Opět s naším vozíkem Croozer 737. Jelikož je z našeho miminka už batole, není potřeba používat ve vozíku autosedačku (více na toto téma zde). Nainstalovali jsme tedy původní sedátko a vyrazili. Hned v průběhu první jízdy bylo jasné, že to nebude tak jednoduché, jak jsme si původně mysleli. Základní sedačka Croozeru byla pro našeho 14 měsíčního syna příliš velká. Pokud nespal, seděl v sedačce ještě jakž takž, ale jakmile usnul, kácel se na stranu a hlavička mu nebezpečně bemblala. 

Hledali jsme řešení a zjistili, že existují tři možnosti.
Nabízí se Chariot BABY SUPPORTER, který jednak pekelně drahý a druhak pouze do 18 měsíců (v ČR uváděno do 20 měsíců) nebo česká hand-made varinata, polštář do Croozeru. Narazili jsme taky na polstr od firmy DOGY. Rozhodli jsme se pro český polštář a to hlavně proto, že vydrží déle. Náš syn bude mít 18 měsíců v červenci, což to je teprve půlka sezóny, tedy bychom museli znovu hledat nové řešení. Polštář nám výrobce poslal do týdne, v docela solidní kvalitě. 


Testování ukázalo, že díky polštáři syn nepadá na stranu, nekroutí se a hezky sedí. Pokud usne, je to horší. Hlavička pořád padá.
Našli jsme náš starý nákrčník, který používal do sedačky, když byl ještě miminko. A je to lepší, i když záleží, jak usne a jak moc hrbolatá je cesta.

V horším případě to vypadá takto,
a v lepším takto.
Ideální to není, ale lepší už to asi nebude. Byli jsme teď na čtyřdení cyklodovolené na jižní Moravě a náš syn to zvládl v pohodě.

A co přilba?
Náš syn má přilbu Uvex Kid II a původní myšlenka byla, že jí bude nosit i ve vozíku. Po pár jízdách jsme se rozhodli, že mu ji dávat nebudeme. Špatně se mu v ní sedí (helmou tlačí na sedačku) a když usne, padá mu hlava ještě víc. Navíc je z ní nervózní, pořád si ji sundává. Je ale až do 3 let, proto její čas ještě přijde.